Avax coin koers

2 min read
avax coin koers

Het crypto platform Avalanche, met de coin AVAX,  is erg populair bij programmeurs van blockchain toepassingen. Het is een concurrent van Polkadot en Cosmos. Dit crypto platform maakt slimme contracten mogelijk en wordt snel populairder, omdat het het snelste netwerk is van allemaal met 4500 transacties per subnet. De coin is verhandelbaar sinds juli 2020 en heeft sindsdien een stormachtige groei doorgemaakt. Anders dan deze twee concurrenten, is AVAX de-inflationair, dat wil zeggen dat er een maximumaantal coins is van 100 miljoen en dat er een systeem is om coins te “verbranden”. Enkele grote waarheden in de crypto wereld als oprichters van Ethereum Vitalik Buterin en Charles Hoskinson noemen de cryptomunt veelbelovend en de technologie erachter zeker interessant.

AVAX coin koers  – volatiel, maar sterke fundamentals

Zoals met alle cryptocurrency is natuurlijk het beleggen in Avalanche riskant. Positief aan AVAX is dat geen inflatie kent omdat het aantal coins net zoals bij Bitcoin, aan een maximum gebonden is. Dit verklaart ook waarom de onvermijdelijke prijsval bij AVAX kleiner is dan bij andere coins, waarvan er wel steeds meer kunnen worden geproduceerd. Natuurlijk is het voornaamste probleem van crypto, dat er steeds weer nieuwe cryptocoins komen, waardoor de oude minder waard worden. Aan de andere kant lijkt deze cryptomunt technisch gesproken erg goed te zijn en daarom geliefd bij veel ontwikkelaars. Er zijn meerdere andere crypto’s die gebruik maken van het Avalanche netwerk om transacties te valideren.

avax coin koers

AVAX coin koers en AVAX kopen

Actief worden met Avalanche en AVAX? Zoals alle cryptocurrencies kan de koers van de AVAX wild fluctueren. Daarom is het verstandig om de koers regelmatig in de gaten te houden zodat je op het juiste moment kan kopen en verkopen. En hoe je dat doet? Via Bankr natuurlijk. Op de pagina AVAX coin koers vind je altijd de laatste, up-to-date koers van deze crypto.  Op die manier ben je helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de coin AVAX!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *