Doelen stellen voor je organisatie

2 min read

Heb je een eigen bedrijf, dan is het natuurlijk ook van belang dat je doelen hiervoor hebt gesteld. Je kunt zomaar iets doen, maar in veel gevallen pakt dat minder goed uit dan wanneer je goed op een rijtje hebt wat je allemaal graag zou willen bereiken met het bedrijf. Om die reden is het goed om duidelijke doelen te stellen. Organisaties stellen vaak een in control statement op (bron), maar daarbij is het wel handig om te bepalen wat je doelstelling is. Hieronder vind je wat tips voor het stellen van doelen binnen je organisatie.

Wat is het hoogste doel?

Allereerst is het goed om jezelf af te vragen wat het hoogste doel is dat je kunt bereiken. Wil je bijvoorbeeld uiteindelijk op televisie te zien zijn met je bedrijf? Als je duidelijk hebt wat het meest ambitieuze doel is, kun je daar vervolgens langzaam naartoe werken. Je kunt dan een tijdlijn uitzetten vanaf dit doel, waarbij je bepaalt over hoeveel jaar je dit doel bereikt wil hebben.

Denk per jaar

Het is ook goed om per jaar doelen te stellen. Maak een stappenplan: hoeveel groei wil je per jaar doormaken? En wat is daarvoor nodig? Bepaal bijvoorbeeld op welke locatie je gevestigd wil zijn met je bedrijf, hoeveel medewerkers je per jaar in dienst wil hebben (of erbij wilt krijgen) en hoeveel omzet je gedraaid wil hebben.

Ga met je delen aan de slag

Heb je je doelen eenmaal geconcretiseerd, dan is het uiteraard van belang dat je hier ook daadwerkelijk mee aan de slag gaat. Het is goed als je geobsedeerd raakt met je doelen: zo weet je in ieder geval zeker dat je ergens naartoe werkt. Het maakt niet uit of je grote of kleine stappen maakt; iedere stap is één stap dichterbij je uiteindelijke doel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *