Is het verstandig om Google Ads uit te besteden of zelf te doen?

2 min read

Ben je bekend met Google Ads? Weet je goed wat het doet er waarvoor het bedoeld is? Dan zul je er ongetwijfeld al eens over na hebben gedacht of het ook voor jouw bedrijf interessant kan zijn. Vervolgens komt de vervolgvraag: wil ik dit zelf op gaan pakken of ga ik op zoek naar een Google Ads specialist die mij verder kan helpen? Kies ik vervolgens voor een Google Ads bureau of voor een freelancer. Het zijn nogal wat vragen en eigenlijk allemaal zijn ze belangrijk. Kies je voor kwaliteit en betaal je meer per maand of moet je op de kleintjes letten en kun je niet al teveel ruimte in je marketingbudget maken. 

Google Ads zelf doen

Als je zelf aan de slag gaat en dat is tot op een zekere hoogte goed mogelijk, dan is het goed om je te gaan verdiepen in Google Ads. Je kunt bijvoorbeeld een certificaat halen, video’s bekijken en het jezelf aanleren. Dat werkt vaak best goed en geeft je veel kennis in korte tijd. Kies je ervoor om een training te volgen, kun je in een nog kortere tijd veel leren en kun je direct je eerste stappen zetten in dit werkveld. Dan is het wel belangrijk dat je ruimte in je budget vrijmaakt, want de meeste trainingen worden over meerdere dagen gegeven. Bekijk dus goed wat de mogelijkheden hiervoor zijn.

Google Ads uitbesteden

Google Ads uitbesteden wordt steeds vaker gedaan. Het is vooral erg eenvoudig, doordat je zelf de kennis er niet volledig van hoeft te hebben. Je kunt met een freelancer of met een bureau aan de slag gaan en zij kunnen vervolgens voor jou de volledige campagnes draaien. Je kunt hen dan beoordelen op de ROAS of de omzet die ze jou extra opleveren. Je wilt namelijk dat het bureau zich terugverdient en tegelijkertijd ook jouw bedrijf verder helpt. Eén van die bedrijven die hierin is gespecialiseerd is DoubleSmart. Je kunt contact met hen opnemen om te vragen je verder te helpen met jouw Google ads campagnes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *