Makkelijk een financiering voor zakelijk aanvragen

2 min read
zakelijke financiering aanvragen

Het kan zijn dat je als ondernemer even in een mindere periode zit, door welke reden dan ook. Om een paar maanden te overbruggen of je processen allemaal te kunnen laten doorlopen heb je dan wat extra geld nodig. Een zakelijke financiering aanvragen is dan vaak een goede optie.

Zakelijke financiering aanvragen

Op het moment dat je tijdelijk geld nodig hebt kun je grofweg gezien kiezen tussen twee opties. Je kunt een zakelijk krediet aanvragen, of kiezen voor een zakelijke lening. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze twee?

zakelijke financiering aanvragen

Zakelijk krediet

Een zakelijk krediet is simpelweg een geldbedrag dat je als ondernemer kunt opnemen bij je financier. Hierbij spreek je een vast maximaal bedrag af, wat het bedrag is tot waarin je in het rood mag staan. Wanneer en hoeveel geld je hiervan opneemt bepaal je zelf. Het voordeel is dat je alleen rente betaald over het bedrag dat je daadwerkelijk hebt gebruikt. Je lost vervolgens maandelijks een gedeelte af. Mocht je dat geld weer opnieuw nodig hebben, dan kun je het gewoon weer opnemen.

Zakelijke lening

Een zakelijke lening werkt net wat anders. Hierbij leen je een bedrag dat je vervolgens gewoon volledig op je rekening hebt staan. Je betaald hiervoor maandelijks een bepaald bedrag aan de financier, dat bestaat uit rente en aflossing. Het geld dat je het afgelost kun je, in tegenstelling tot bij een zakelijk krediet, niet nogmaals opnemen. Het rentepercentage is vooraf bepaald en moet je betalen over het nog openstaande leenbedrag.

Waar kun je een financiering krijgen?

Men denkt hierbij al snel aan de bank, maar dit is niet perse noodzakelijk. Bekijk eerst ook eens andere opties. Wees je bewust van alle aftrekposten bij de belasting. Zorg ervoor dat je klanten sneller betalen zodat je liquiditeit beter wordt. Kijk of mensen in je omgeving je kunnen helpen met een lening. Zorg er hierbij dan wel voor dat je dit allemaal goed op papier zet. Als dat allemaal geen optie is, of niet voldoende geld oplevert, dan kun je inderdaad gaan kijken naar een zakelijke lening of krediet. Geld lenen kost uiteraard wel altijd geld, dus zorg ervoor dat je weet wat je doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *