Montagetafel toepasbaar voor meerdere doeleinden

2 min read

Een montagetafel is een werktafel die monteurs en inpakkers in diverse werkvelden enorm kan ontlasten. Door gebruik te maken van een tafel, wordt er op een ergonomisch verantwoorde wijze gewerkt en hoeven de werknemers veel minder te tillen. Het gebruik van een dergelijke tafel maakt de werkzaamheden een stuk eenvoudiger en levert daardoor een aanzienlijke tijdbesparing op.

Soorten montagetafels

Er zijn vaste modellen, die voorzien zijn van een groot werkblad en opbergruimte, maar er zijn ook montagetafels te krijgen die mobiel zijn. De mobiele units zijn voorzien van wieltjes en kunnen versteld worden naar de gewenste werkhoogte. De wieltjes kunnen worden vergrendeld om te voorkomen dat de unit ongewenste bewegingen maakt.
Hoewel de mobiele tafels handzaam zijn, brengt dat direct ook met zich mee dat ze voorzien zijn van een kleiner werkblad, om de beweeglijkheid zo optimaal mogelijk te laten zijn. Om gebruik te kunnen maken van een verstelbare hoogte- en werkhoek zijn er twee koloms tafels op de markt gebracht. Bij deze tafels kunnen de beide onderdelen los van elkaar, motorisch versteld worden.
Als er in de auto-industrie aan versnellingsbakken en motorblokken moet worden gewerkt, is er veelal sprake van het gebruik van olie. Voor de auto-industrie is een tafel met opvangbak voor olie ideaal. De opvangbak zit onderaan het werkblad en als er olie wegloopt uit een auto-onderdeel, dan wordt dat in de opvangbak opgevangen. De opvangbak kan vervolgens moeiteloos worden geleegd.

Toepasbaarheid montagetafels

De toepasbaarheid van de units is enorm. Zoals gezegd zijn ze erg geschikt voor de panelenbouw en de kastenbouw, maar dus ook voor toepassing in de auto-industrie. Door de stevige constructie en de wendbaarheid lenen ze zich echter ook uitstekend voor gebruik bij inpakwerkzaamheden. Het royale werkblad en de wendbaarheid maken dat de tafels gretig aftrek vinden bij tuinbouwbedrijven, maar ook bij bijvoorbeeld de filmindustrie. In zijn algemeenheid kan gezegd worden dat overal waar veel en zwaar materieel verplaatst moet worden, de tafels de werkzaamheden een stuk eenvoudiger maken.