Op zoek naar een lening voor verbouwing?

1 min read

Stel jou wensen wat betreft wonen veranderen, je krijgt een nieuwe smaak of je bent de huidige inrichting van je woning gewoon zat. Dan is het natuurlijk fijn dat je huis of woning zelf ook mee veranderd. Misschien wil je een extra kamer erbij of wil je je slaapkamer uit gaan breiden. Heb je hiervoor het geld niet direct bij de hand, dan zijn er hiervoor speciale leningen die geschikt zijn voor een verbouwing. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Lees dan vooral verder.

Via je hypotheek

Je kunt natuurlijk gebruik maken van je huidige hypotheek die je hebt lopen voor je woning. Het verbouwing van je woning hoort natuurlijk bij je huislasten en dus kun je dit prima regelen via de hypotheekverstrekker. Een groot voordeel hiervan is, is dat de rente voor een hypotheek een stuk lager is dan rente op een consumptief krediet. Echter is dit nog steeds niet altijd de goedkoopste optie. Hoezo dan niet zou je denken?

Extra kosten

Bij het afsluiten van een hypotheek als lening voor verbouwing komen namelijk extra kosten kijken. Kosten waarbij je dan aan moet denken zijn bijvoorbeeld: advieskosten, taxatiekosten en vaak ook notariskosten. Als je deze kosten bij elkaar optelt, dan kom je meestal op een hoger bedrag uit dan als je kiest voor een consumptief krediet. Het lage rente voor een hypotheek compenseert dit dus niet. Het kan voor je huidige situatie dus interessanter zijn om een persoonlijke lening aan te vragen.