Snel en in je eigen tijd

2 min read
vog online

De tijd dat je voor ieder formuliertje en iedere verklaring naar het stadsdeelkantoor of gemeentehuis moest is voorbij. Met de komst van internet is het gelukkig mogelijk om veel verklaringen en formulieren ook aan te vragen. Een vog online aanvragen is dus ook eenvoudig, vanuit je luie stoel wanneer het je uitkomt. Of dit nu in het weekend is, of midden in de nacht dat maakt niet uit. Iedere dag op ieder moment van de dag is het mogelijk om een aanvraag te doen.

vog online

Regel het online

Een online vog aanvraag is zo gebeurd, het vergt geen uren van je tijd. Na het invullen van het formulier doe je de betaling ook online en de aanvraag wordt verstuurd naar de dienst Justis, zij beoordelen of je de Verklaring Omtrent het Gedrag krijgt. Is de uitslag positief dan krijg je de verklaring thuisgestuurd, krijg je de verklaring niet dan kun je contact opnemen met de dienst. Ben je het niet eens met de uitslag dan is in beroep gaan mogelijk, maar de kans dat er een andere beslissing uit zal komen is bijzonder klein.

vog online

Wanneer krijg je een VOG niet?

Bij een online VOG aanvraag zijn er bepaalde vergrijpen waarbij je geen verklaring omtrent het gedrag krijgt. Een zedendelict is er een van, wanneer je die hebt gepleegd is de kans minimaal dat je een verklaring krijgt. Bij een zedendelict wordt er altijd zo ver als mogelijk teruggekeken. Bij jongeren tot 23 jaar is die tijd op twee jaar gezet, dit om niet te veel belemmeringen te veroorzaken voor de loopbaan van de jongeren.