Testgewichten huren: waar moet je op letten?

vermeer

Met testgewichten kun je verschillende machines testen. Je kunt testgewichten bijvoorbeeld gebruiken om een weegbrug te ijken, hijskranen of hijsinstallaties te testen of te controleren of een schip nog stabiel genoeg is. Testgewichten koop je waarschijnlijk niet zelf, omdat je ze niet dagelijks hoeft te gebruiken. Je kunt er daarom voor kiezen om testgewichten te huren. Maar waar moet je nu op letten bij het huren van testgewichten? In dit artikel vertellen we je hier meer over.

testgewichten

Gewicht

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te bedenken met welk gewicht je wilt gaan testen. Testgewichten zijn namelijk verkrijgbaar met een gewicht van tientallen kilo’s tot een gewicht van tienduizenden kilo’s. Bedenk van tevoren wat het gewicht is dat je nodig hebt en ga op zoek naar een verhuurbedrijf dat testgewichten met dit gewicht verhuurt.

Certificatie

Natuurlijk wil je dat de testgewichten wel betrouwbaar zijn en je wilt hier veilig mee kunnen werken. Daarom is het aan te raden om op de certificatie van de testgewichten te letten. Zijn ze gecertificeerd volgens de ISO 17025 norm? Dan kun je ervan uitgaan dat ze veilig en betrouwbaar zijn.

Test

Wel of geen transport

Als je testgewichten wilt huren, is het vaak slim om het transport ook door het verhuurbedrijf te laten verzorgen. Het kan nogal lastig zijn om zelf de testgewichten te vervoeren. Dit is helemaal het geval als het om erg zwaar testgewicht gaat. Daarbij kost het je ook tijd. De meeste verhuurbedrijven kunnen de testgewichten voor je transporteren, zodat je dit niet zelf hoeft te doen. Ook kunnen ze de testgewichten vaak bij je op locatie plaatsen. Ze nemen zelf de materialen mee die ze nodig hebben voor het verplaatsen van het gewicht, zodat je zelf niet hoeft te bedenken met welke materialen dit moet worden gedaan.