VOG snel en gemakkelijk digitaal aanvragen?

3 min read

Een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) laat zien dat uw verleden geen bezwaar vormt tegen een bepaalde taak of functie binnen een stichting of bedrijf. Een VOG kan bijvoorbeeld nodig zijn bij het bedrijfsleven, zoals in het onderwijs, de zorg of bij vrijwilligerswerk, maar ook bij bijvoorbeeld een lidmaatschap aanvragen bij een schietvereniging of airsoft. Indien er gewerkt wordt met vertrouwde gegevens, is een VOG zelfs verplicht. een VOG kan ook aangevraagd worden voor anderen redenen zoals een taxipas of emigratie. Een VOG is dus vaak nodig, en daarom kan u deze makkelijk en snel aanvragen op onze website.

Hoe vraagt u online een VOG aan?

Een Verklaring Omtrent het Gedrag kan verkregen worden als u in het verleden niet strafbare feiten heeft gepleegd die invloed hebben op uw functie. Dien via onze website uw VOG-aanvraag in, en deze wordt in werkdagen binnen 24 uur verwerkt.

U kan uw VOG op twee manieren aanvragen, bij de gemeente en digitaal. U kan een afspraak maken bij de gemeente waar u staat ingeschreven. De wachttijd voor deze afspraken verschillen per gemeente. De gemiddelde doorlooptijd voor een VOG aanvragen bij de gemeente is gemiddeld 4 weken.

U kan echter ook een VOG digitaal aanvragen, zonder afspraak en zonder schriftelijke formulieren. Het enige wat u nodig heeft is uw DigiD en iDeal. De gemiddelde doorlooptijd is 2 weken.

Voor uw VOG aanvragen zijn er dus 3 stappen:

  1. Aanvraagformulier invullen
  2. Mail van Dienst Justis
  3. VOG per post Thuis

De totale kosten om uw Verklaring Omtrent het Gedrag aan te vragen zijn €41,35. Bij de gemeente moet dit bedrag altijd direct in een keer worden betaald. Digitaal worden de kosten in twee termijnen aangeboden. Bij de indiening van de aanvraag betaald u eerst €7,50. Hierna wordt er een e-mail klaargezet door een specialist bij Dienst Justis, waarna u een mail van hen ontvangt. Via uw DigiD kan u uw aanvraag bevestigen en moet er €33,85 betaald worden aan Dienst Justis. Hierna wordt de screening gestart.

Heeft u meer vragen over het aanvragen van een VOG? Kijk verder op onze website naar de pagina met de meest gestelde vragen. In de meeste gevallen kan u hier snel antwoorden vinden op uw vragen. Indien dit niet het geval is, neem dan graag contact op met ons via onze website.

Onze website

VOGdesk.nl helpt u graag met het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag. Meer dan 15 jaar lang werken de specialisten van ons servicebureau in dienstverlening, en helpen graag iedereen met een VOG-aanvraag door middel van een efficiënte online oplossing, tegenover de fysieke oplossing bij de gemeente. Daarom zorgen wij er graag voor, dat u niet de deur uit hoeft. De aanvraag wordt automatisch gestuurd naar Dienst Justis, en u hoeft enkel nog te wachten op de uitslag per post.

Ook bieden wij zakelijke oplossingen aan voor werkgevers zoals bulk-aanvragen of partnerships om tijd, kosten of administratieve last te besparen. Hierover kan u meer informatie vinden op onze website.

Bij andere vragen staat onze service altijd klaar om u te helpen. Vraag nu snel uw VOG aan bij onze website, makkelijk en online!

Lees meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *