Waarom een SEO tekstschrijver de onmisbare schakel is voor online succes

2 min read

Tekst is het goedkoopste deel van een webpagina en tegelijkertijd ook de voornaamste reden om een webpagina te bezoeken. Er is een reden dat Google Image Search niet de hoofdpagina is van Google Search. Wat je publiceert aan tekst is van groot belang om mensen te bereiken en dan met name de personen die interesse hebben in jouw boodschap of aanbod.

Het verschil tussen schrijvers

Je kunt een componist van klassieke muziek achter een drumcomputer zetten maar dan komt er niet automatisch een hit uit de computer rollen. Ook bij schrijvers zijn er disciplines en expertise gebieden. Een schrijver van romans zal op een andere wijze schrijven dan een scriptschrijver voor een televisieserie. Een SEO tekstschrijver moet ook aan specifieke voorwaarden voldoen en naast een prettige schrijfstijl ook een commerciële boodschap kunnen overdragen. Bij SEO zijn er enkele specifieke zaken om rekening mee te houden.

Schrijven rondom zoektermen

Je kunt een tekst schrijven rondom een onderwerp of een zoekterm, dit is niet hetzelfde. Als iemand op Google zoekt naar ‘gele zomerjurk’ dan komen websites met deze tekst hoog te staan in de zoekresultaten. Bij SEO wordt eerst keyword research uitgevoerd, als daaruit blijkt dat veel mensen zoeken naar ‘gele zomerjurk’ dan kan dit de insteek zijn voor een fashion webshop. Zo bepaalt het publiek het onderwerp, niet de auteur.

Informeren en activeren

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie (Search Engine Optimization), toch gaan SEO teksten verder dan schrijven voor een zoekmachine. Uiteindelijk zul je bezoekers moeten informeren, amuseren en/of activeren. Dat een tekst hoog scoort wat betreft optimalisatie heeft weinig impact als een lezer van vlees en bloed er geen touw aan vast kan knopen. Vervolgens wil je na het lezen de bezoeker aanzetten tot actie. Denk aan een product bestellen of contact opnemen met een aanbieder van producten of diensten.

Een goede SEO tekstschrijver helpt je niet alleen gevonden te worden maar kan ook de lezer aanzetten tot de gewenste actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *