Waarom je een bedrijfscoach nodig hebt

Dus je hebt de sprong gewaagd van werknemer naar ondernemer. De vraag is natuurlijk hoe blijf je als nieuwe ondernemer in leven en hoe maak je van jouw bedrijf een succes? Immers, een expert zijn in een bepaalde functie is één ding, een generalist zijn voor een industrie (een organisatorische leider) is iets heel anders. Er komt onvermijdelijk een punt waarop stagnatie optreedt. Een business coach is iemand die je helpt om je te komen waar je wilt zijn. Je weet immers pas echt waartoe je in staat bent als er iemand is die je buiten je comfortzone dwingt. 3 redenen waarom jij een businesscoach nodig hebt:

Brainstormen

Er is een veelgehoord gezegde dat luidt: “niemand is slimmer dan wij allemaal”. Met andere woorden, de collectieve kracht van velen is veel groter dan de enkele kracht van één. Iedereen kan online gratis software vinden om te brainstormen met als doel een geniaal idee te genereren — dat is het wetenschapsgedeelte. Het “kunst” deel, echter, is het opgraven van persoonlijke waarden en overtuigingen waarvan je nooit wist dat ze bestonden en ze te koppelen aan je verlangens en bedoelingen. Soms is er een nieuw perspectief nodig om een bestaande verbinding te zien, dat is waar een bedrijfscoach je bij helpt.

Verantwoordelijkheid

Is het niet vreemd hoe makkelijk het is om de beloften die we onszelf doen te breken, maar minder gemakkelijk als we andere mensen erbij betrekken? Een coach fungeert als een verantwoordingspartner die je uitdaagt om je doelen te bedenken en te ontwikkelen en tegelijkertijd je inspanningen op elkaar af te stemmen om ze te bereiken.

Begeleiding

Een business coach daagt je gedachten, doelstellingen en bereidheid om te groeien uit. Als iemand die alles al een keer gezien heeft, fungeert een coach ook als rolmodel vanwege de ervaring en bedrijfsadvies die hij of zij met je kan delen.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*