Wat leer je in een opleiding Kindercoach?

2 min read

Een erkende opleiding kindercoach is bedoeld voor de mensen die als coach zijnde ouders van kinderen willen leren begeleiden in de opvoeding van hun kind. Zo leer je de ouders hoe zijn hun kinderen moeten opvoeden. Dit is natuurlijk een zeer belangrijke taak en dus is hier veel vraag naar, naar Kindercoaches. Opleidingen zijn echter wat moeilijker te vinden. Gelukkig is daar de erkende opleiding Kindercoach, die jou klaar stoomt om als erkend coach hiermee aan de slag te gaan. Wat leer je allemaal? Dat vertellen we je in deze blog.

Wat kan ik aan het eind van de opleiding?

Wat zijn de vaardigheden waar je na de cursus of opleiding allemaal over beschikt? Dit zijn onder andere dat je de taal en wereld van een kind gaat begrijpen. Je gaat je verdiepen in hoe zij de wereld zien en hoe jij je als ouder daar op dient aan te passen. Je leert om te gaan met verschillen van inzicht tussen kind en ouderen. Je leert om hele effectieve en vernieuwende coaching technieken in te zetten en je leert advies te geven over wanneer een kind problemen toont in zijn ontwikkeling. Allemaal belangrijke aspecten waarover een kindercoach dient te beschikken.

Gemiddelde prijs

Er zijn in Nederland meerdere verschillende aanbieders van een erkende opleiding kindercoach. Iedere aanbieder heeft zo zijn eigen gehanteerde prijs. Wat is nou de gemiddelde prijs over al deze aanbieders die je ongeveer betaald? Ga hiervoor uit van een bedrag tussen de tussen de 3000 en 4000 euro. Hiervoor ontvang je dus wel een erkend diploma waarmee jij het werkveld in mag als officieel kindercoach.