Wettelijke keuring installaties

Ondernemers van installaties zijn bij wet verplicht deze te laten keuren. Dit zorgt voor een goede en veilige werking van de installaties. Ondernemers en eigenaren zijn verantwoordelijk voor een veilige werking van elektrische installaties. Onderhoud en inspectie zijn nodig zodat de installaties goed kunnen blijven werken.

Zo een inspectie contract bespaart je een fikse investering mocht er plotseling iets gebeuren met je installaties. Noodstroominstallaties zoals noodstroom aggregaten zijn verplicht om gekeurd te worden. In het Activiteitenbesluit is opgenomen dat stookinstallaties periodiek gekeurd moeten worden, dit staat ook bekend als de SCIOS keuring. Deze keuring moet ook worden uitgevoerd voor aggregaten, zelfs als het alleen voor noodgevallen wordt gebruikt. Wettelijke keuring installaties kun je ook laten uitvoeren door Bredenoord. Bredenoord Service kan deze keuringen verzorgen en jou zo helpen te voldoen aan de regelgeving.

Bij de SCIOS-keuring is het wenselijk dat je installatie vaak wordt onderhouden. Met een serviceovereenkomst van Bredenoord kun je dat eenvoudig aantonen. Bredenoord Service zorgt dus voor de wettelijke keuring van je installaties. Bij de planning wordt er rekening gehouden met de bedrijfsvoering en komt het team van Bredenoord wanneer dat het beste uitkomtvoor jou. Ook werkt Bredenoord met professionele monteurs die kennes hebben over de installaties. Dat scheelt jou tijd en onduidelijkheid bij inspecties, storingen en werkzaamheden. Om dus te voorkomen dat je voor plotselinge problemen met je installatie komt te staan en veel geld moet uitgeven, wordt het aangeraden om jouw installaties op tijd te keuren. Op die manier gaan zij ook langer mee, blijft het goed in onderhoud en zorgt het voor een veilige werking.