Zilver kopen: de voor- en nadelen

1 min read
bitcoin en meer

Zilver kopen is op dit moment aan te raden. Dit is mogelijk via de Bestebank.org. Het is vooral een strategische zet. Natuurlijk kleven er ook nadelen aan en moet je goed nadenken voor je overgaat tot aankoop, maar overweeg absoluut de investering. Zilver is volgens sommigen het nieuwe goud.

Waarom zilver kopen? Om deze redenen:

  • het is een grondstof én edelmetaal
  • het is een goede investering voor ernaast
  • het is betaalbaar
Goud

Investeren in goud 

Veel mensen denken bij investeren in edelmetaal met name aan goud. Goud is het gangbare materiaal om mee te handelen of in te investeren. Diamanten zien we ook steeds vaker als investering. Maar zilver heeft nog vrijwel niemand het over. En dat is zonde.

Verwachtingen van beleggers

Veel investeerders met kennis van de markt geloven dat zilver een groei gaat meemaken. Naar verwachting zal zilver op een dag meer schaars worden dan het nu is. Dat maakt het niet alleen interessant als zeldzaam edelmetaal. Zilver wordt namelijk ook gebruikt als grondstof voor allerhande projecten. Momenteel wordt vooral door China veel zilver opgekocht. Dit gebeurt bijzonder genoeg vaak via de Shanghai gold exchange, in essentie dus bedoeld voor het verhandelen van goud. 

Beleggen in zilver is vooral in Azië populair. Meestal betekent dit dat het niet lang duurt voor het ook overwaait naar Europa en Amerika. Wil je er op tijd bij zijn? Verdiep je dan nu vast in het investeren in zilver want voor je het weet is het onbetaalbaar geworden.